Skönt att kunna ha det tryggt ekonomiskt

spara pengar

Det är viktigt att ha koll på sin ekonomi och det gärna genom att ha en budget som man följer varje månad. Det är då lätt att se var pengarna tar vägen samt att man ser hur mycket pengar man har över att använda på saker. Det är inte fel att ha lite extra ekonomisk trygghet. Det kan man få på två sätt. Det ena är att man sparar undan, i ett buffertsparande, eller att man har ett kreditkonto. 

Spara på två sätt

Att spara pengar är bra att göra och det vet ju de allra flesta. Sedan kanske det inte alltid är så lätt att göra. Det är bra att ha två sparanden. Ett så kallat buffertsparande för oväntade saker som kan inträffa samt ett målsparande som är ett sparande till något man vill köpa eller göra, som en resa. Oftast brukar man säga att man ska spara upp sin buffert till att innehålla två månadslöner. Sedan kan man fokusera på målsparandet.

Tillgång till buffert på annat sätt

Om det är svårt att spara undan, men man ändå känner att man har behov av lite extra ekonomisk trygghet, så kan man ansöka om ett kreditkonto. Det är som ett kreditkort online kan man säga. Krediten är vilande om du inte begär att få ut pengar från den. Du betalar alltså bara ränta då du använder den. Det kan vara skönt att veta att det finns pengar att ta av om det inträffar något. 

10 Oct 2019