Satsa på ett dockhus till barnen

Något som många barn uppskattar att leka med det är ett dockhus eller dockskåp. Idag finns det grymt många varianter att välja på, men Lundby är nog den mest kända. 

Det allra första dockskåpen, de tillverkades i Holland, under 1600-talet. De var då inte en leksak för barn, utan de var för förmögna vuxna som använde skåpen till att visa heminredningsideal och olika sätt att möblera. Det var först mot slutet av 1800-talet som man började tillverka dockhus och dockskåp för barn.

Lundbys dockskåp

Lundby är ett svenskt varumärke inom leksaker, som ägs av företaget Micki Leksaker. Lundby är det dockskåp som är det mest sålda i hela världen. Namnet Lundby, det kommer av ett område i Göteborg, närmaste bestämt på Hisingen, där Lundby ligger. Det var Grete Thomsen som startade upp denna verksamhet med dockskåp och senare så tillverkade hon och hennes man sådana på beställning. Sedan 1997 är det dock Micki Leksaker som äger verksamheten.

Alla Lundbys olika dockskåp hade tidigare namn efter svenska städer så som Stockholm och Göteborg.

Till alla dockhus finns det även en massa tillbehör och så klart dockor. Det för att barn ska kunna möblera så som de vill ha det och skapa egna små dock familjer. Så vill du göra dina barn glada så är det en jätte bra presentidé att köpa dem ett eget dockskåp med en massa fina möbler och annat, som lockar till lek.

23 Feb 2022