När man vill synas på plats

Reklam är ju, som vi i den här branschen mycket väl vet om, ett extremt brett begrepp. En flexibel reklambyrå arbetar med så många olika metoder och grepp, det är en bransch man har svårt att bli uttråkad i. Man kan förstås som reklambyrå välja att begränsa vad för typ av reklam man skapar, så kan man istället nischa in sig och bli riktigt bra på just det man erbjuder.

Direktreklam i form av banderoller

Colourpicture heter ett svenskt företag som specialiserat sig på tryckreklam i form av banderoller, vepor, beachflaggor m.m. Det företag som vill synas lokalt, ute i den fysiska världen, ser till att investera lite i en väldesignad banderoll på väl vald plats.

Man kan använda banderoller för många saker, allt från reklam, som vi just nämnt, till information. Egentligen är väl gränsen hårfin mellan vad som är vad men medan reklam mer riktar in sig på försäljning så kan man sprida ett budskap utan egen ekonomisk vinning som baktanke.

Du bestämmer hur den ska se ut

En banderoll kan variera mycket i storlek och det är du själv som avgör vilket tryck den ska ha. Colourpicture hjälper givetvis till med designen om du så önskar, men de flesta företag har redanuttänkta symboler, slagord och färgval som bör dominera, särskilt om man redan har en stark varumärkesprofil.

Man väljer också bland olika material till sin banderoll, de olika materialen passar lite olika bra till olika saker. Material som finns att välja bland är Mesh och PVC - och tyg (sublimering). Är du nyfiken på att veta mer om Colourpictures banderoller och andra produkter så kan du surfa in på deras hemsida colourpicture.se.

2 Jun 2016