Koppla av med flugfiske

När man jobbar med reklam, så kan det vara rätt hektiskt och man har hela tiden massor att göra. Man har inte en lugn stund. Vad man då kan göra, så som jag brukar, det är att när jag behöver lugn och ro, så tar jag ett par dagar ledigt och åker och ägnar mig åt fiske i Mörrumsån. Mörrumsån, ligger i Blekinge och här är det perfekt att flugfiska. Samt att det är perfekt att koppla av här! Naturen precis utanför, skönt lyxigt boende på Mörrum River Lodge och fiska lax och öring. Bättre kan det ju inte bli! Mörrum River Lodge är placerad precis bredvid Mörrumsån och tidigare var det faktiskt ett rökeri. Numera är det en fiskelodge.

Lär dig flugfiska

mörrum.se hittar du en mängd info om Mörrum River Lodge, samt om flugfiske. Har du tidigare inte fiskat, men vill lära dig så har jag ett par första tips;

  • Smyg försiktigt när du ska fiska
  • Övningskasta på land
  • Se till att ha rätt sorts utrustning
  • Bind egna flugor

Du måste ha rätt teknik, när du ska ägna sig åt flugfiske. Se till att öva på land, för att sedan testa att kasta i vatten. Utrustning som är bra när det kommer till flugfiske är håv, vadarstav, peang, solglasögon och olika typer av linor. Lär dig att binda egna flugor att använda bär du fiskar. På Mörrum River Lodge finns dessutom en flugbindarstuga, där du kan göra en fiskefluga eller fler. Passa även på att boka en egen fiskeguide, om du är osäker.

9 Nov 2015