Förbättrad likviditet snabbt och enkelt

För att ett företag ska växa och blomstra så måste det finnas rörelsekapital, annars är det väldigt trögt. Det beror givetvislite på vad för typ av verksamhet man driver; vad man försöker sälja, men som regel behövs likviditet. För småföretagare är det ofta precis där som skon klämmer. Man kanske börjar på noll och tänker arbeta sig uppåt, men utan rörelsekapital går det långsamt även om man jobbar jättehårt. Även större företag kan få det kämpigt om pengaflödet inte rinner som det ska - även om det "går bra".

Sälj fakturorna

Vad man kan göra för att öka sitt företags likviditet är att sälja fakturor till ett factoringbolag. Man kan välja att bara sälja fakturorna, men behålla ansvaret för indrivningen av dem, eller så kan man sälja fakturan tillsammans med allt ansvar, med ingress som det kallas. När mansäljer en faktura så får man in pengarna för den nästan omedelbart, likviditeten ökar snabbt. Det kan hjälpa små som stora företag att växa och blomstra.

Fokus på rätt sak

När man får in kapital kan man välja att satsa den på utökning eller marknadsföring av sin vara/tjänst och sedan rullar det förhoppningsvis på lite snabbare. Factroing handlar om att det ksa gå bättre för alla; effektiviserat företagande där varje persons bästa förmågor utnyttjas till max.

Har du tetsta att sälja fakturor? Eller kanske någon annan factoringtjänst? Vad har du för erfarenheter? Har det hjälpt dig och ditt företagande? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

9 Oct 2016